Csak a pszichopaták tudják erre a kérdésre a választ

Hogy pontosan kiket nevezhetünk pszichopatának pszichológiai értelemben véve, arról korábbi cikkénem írt a 24.hu – most egy ennél könnyedebb kérdést hoztak, mely véletlenül sem elegendő egy orvosi diagnózis felállításához. Ha tudjuk rá a választ, az a LadBible szerint legalábbis gyanúra ad okot, hogy fellelhetők bennünk az antiszociális személyiségzavar jelei.

A rejtvény így szól:

Egy nő az édesanyja temetésén találkozik egy ismeretlen férfivel. A nő szerint ez az ember csodálatos, álmai férfije, és egészen biztos benne, hogy ő élete szerelme. Azonban nem kérdezte meg az ismeretlen nevét vagy telefonszámát, és utána sem talált senkit, aki tudná, hogy ki lehet a férfi. Néhány nappal később a lány megöli a saját nővérét. Miért tette ezt?

Egy nyomozónak természetesen ennyi információ még nem lenne elég ahhoz, hogy perdöntő bizonyítékokkal szolgáljon a nő indítékairól, de, ha maradunk annál a felvetésnél, hogy a példában szereplő gyilkos egy pszichopata, akkor a következő megfejtést kapjuk: A nő abban a reményben ölte meg a testvérét, hátha a férfi újra felbukkan a temetésen.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !