Brutálisan összevertek egy idős férfit Szolnokon

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta egy szolnoki férfival szemben. A férfit elküldték albérletéből, ezért a párjával egy idegen házban kívánta az éjszakát eltölteni, azonban mivel annak tulajdonosa ezt nem engedte, brutálisan megverték.

Az ítélet szerint a férfi a barátnőjével italozott Szolnokon. Korábbi lakóhelyükről elküldték őket, mert nem fizetettek. Ezt követően egy ismeretlen idős férfi házához mentek azért, hogy az éjszakát ott töltsék. Amikor a házba bementek, az idős férfi észrevette és távozásra szólította fel őket. A fiatal férfi szóváltásba keveredett a tulajdonossal, majd brutálisan bántalmazta, társa a földön fekvő sértett lábát kétszer megrúgta. A fiatal férfi áldozata ruházatát átkutatta, majd pénzt nem találva a helyszínt elhagyta.

A férfi a távozást követően ugyan segélyhívást kezdeményezett, azonban a pontatlan bejelentés következtében a sérültet nem találták meg. Az idős férfire a szomszédja talált rá, kórházba szállították, de ott az életét vesztette.

A Szolnoki Törvényszék az elkövetőket, mint társtetteseket, halált okozó testi sértés bűntettében, és magánlaksértés bűntettében, továbbá a férfit kifosztás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. A többszörös és különös visszaeső férfit 10 év fegyházbüntetésre és 10 közügyektől eltiltásra, a büntetlen előéletű nőt 2 év végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A nő vonatkozásában az ítélet jogerőre emelkedett.

Az elsőfokú ítélet ellen a férfival szemben az ügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében, a férfi és a védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség fellebbezését fenntartotta.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !