BKV: már januárra emelt bért kapnak a BKV munkavállalói

Megszületett a 2024-es bérmegállapodás a BKV-nál, már januárra emelt bért kapnak a társaság munkavállalói - közölte a BKV Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

Azt írták: a szakszervezetek elfogadták a munkáltató által - a szakszervezeti észrevételek, javaslatok figyelembevételével - készített bérmegállapodás-tervezetet, így a bértárgyalás-sorozat csütörtöki ülésén a felek megegyeztek a 2024-es bérfejlesztés részleteiről.

A főváros és a bérszövetséget alkotó érdekképviseletek között létrejött bérpolitikai megállapodás az éves minimálbér és a garantált bérminimum százalékos emeléséhez köti a bérfejlesztés mértékét.

Az elfogadott bérmegállapodás alapján a 12,5+1 százalékos keretet figyelembe véve az alapbérfejlesztés mértéke átlagosan 12,5 százalék lesz, ezen felül emelkednek egyéb bérelemek is - tájékoztattak.

Hozzátették: az alapbér emelésen kívül a megállapodás forrást biztosít többek között a szenioritási rendszer megőrzéséhez, a Budapest-pótlék emeléséhez, valamint lehetővé teszi a járművezető-tanulók és a kulcspozíciókban dolgozók kiemelt bérfejlesztését.

A 2024-es bérfejlesztés egyaránt méltányos a munkavállalóknak és segít megőrizni a BKV munkaerőpiaci helyzetét - áll a közleményben.(MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !