Árat emel a Magyar Telekom

A Magyar Telekom március 1-jei hatállyal 15% mértékű éves inflációkövető díjkorrekciót fog végrehajtani az ügyfélszerződések tekintetében - közölte a távközlési szolgáltató a Budapesti Értéktőzsdén megjelent közleményében.

A Központi Statisztikai Hivatal 2024. január 12-én közzétette, hogy a 2023. évi átlagos fogyasztói árváltozás 17,6%-t ért el. A gazdasági és piaci folyamatokat, valamint az ügyfelei érdekeit figyelembe véve, a Magyar Telekom az ügyfélszerződések tekintetében 2024. március 1-jei hatállyal 15%-os mértékű inflációkövető díjkorrekciót fog végrehajtani.

Az inflációs ráta emelkedésére figyelemmel a Magyar Telekom Általános Szerződési Feltételei („ÁSZF”) 2022. szeptember 1-től tartalmaznak egy inflációkövető díjkorrekciós klauzulát, amely alapján a havi előfizetési díjak a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, megelőző üzleti év éves átlagos fogyasztóiár-index mértékével egyezően változnak. A Társaság úgy módosítja ÁSZF-jét, hogy az éves inflációkövető díjkorrekció mértéke 2024-ben 15% lesz.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !