6 különböző magyar banknál összesen 14 számlát nyitott egy internetes csaló

A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak a 26 éves férfinak a letartóztatását, aki országszerte csapott be embereket az interneten.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi tavaly tavasszal anyagi nehézségei miatt elhatározta, hogy internetes csalásokkal fog rendszeres jövedelemre szert tenni. Ennek érdekében 6 különböző magyar banknál összesen 14 számlát nyitott, és közel 50 hívószámot regisztráltatott a nevére. A férfi internetes áruhirdetési oldalakon különféle termékeket, döntően kerti bútort, fürdő dézsát és kültéri játszóteret hirdetett eladásra annak ellenére, hogy azokkal sosem rendelkezett. A sértettek a vételárat előre átutalták az elkövető által meghatározott bankszámlára, aki azonban a megrendelt terméket nem küldte el nekik, hanem azonnal elérhetetlenné vált.

A nyomozó hatóság 2023 júniusában hallgatta ki először gyanúsítottként a férfit, akit ez sem tartott vissza attól, hogy további csalásokat kövessen el. A férfit eddig 48 rendbeli minősített csalással gyanúsítják, de az adatok alapján a sértettek száma meghaladhatja a 200-t, az okozott kár pedig a 6 millió forintot.

A munkanélküli gyanúsított estében fokozottan fennáll a bűnismétlés veszélye, ezért a nyomozási bíró az ügyészi indítványnak helyt adva, egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !