25 millió forintot utalt egy naiv nő a férfinek, akivel sohasem találkozott

A sértett még nyugdíjpénztári megtakarítását is visszaváltotta, csak hogy internetes ismerősének segítsen - közölte a rendőrség.

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő 47 éves hölgy még 2021 decemberében ismerkedett meg az egyik közösségi médiafelületen egy férfival. Ezután rendszeresen leveleztek, majd 2022 decemberében egy olyan levelet kapott a sértett, hogy ismerősének autója Angliából hazafelé tartva Németországban meghibásodott, és sürgősen pénzre lenne szüksége a javításhoz. 

A férfi a szervízre kért 250 ezer forint kölcsönt, melyet a sértett el is utalt abban a hiszemben, hogy azt később visszakapja. A visszafizetés helyett azonban csak újabb kérések érkeztek., aminek a nő eleget is tett. Mivel közben a saját pénze elfogyott, ezért csak kölcsönkért pénzből és nyugdíjpénztári megtakarításának visszaváltásából tudta teljesíteni az utalásokat. Egy év alatt összesen 25 millió forintot küldött valakinek, akivel személyesen soha nem találkozott. Végül családtagjának kérésére tett feljelentést a rendőrségen.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !