Vizeletet talált a NAV a márkás parfümökben, ürülék volt a dohánytermékekben

Mára gyakorlatilag iparággá vált a hamisítás, szinte mindent másolnak. A hamisítási listán a ruhák, a táskák, a napszemüvegek, a mobiltelefonok, a gyerekjátékok és a parfümök szerepeltek a legelőkelőbb helyeken. Erről Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője beszélt a Spirit FM Letöltendő című műsorában.

Ellenőrzései során a NAV munkatársai olyan parfümöt is találtak, amelyben a vegyészeti vizsgálat állati vizeletet is kimutatott - írta az atv.hu. A parfüm az egyik leggyakrabban hamisított termék, kockázatos belőle piacon, utcán, parkolóban vásárolni. Rosszabb esetben káros hatású vegyszert is tesznek az üvegbe a bűnözők.

Ha a NAV hamisnak tűnő cipőket talál, akkor 100 ezer forint értékhatárig szabálysértés, efölött már bűncselekmény mind a kereskedés, mind a gyártás.

A márkatulajdonosok sokat költenek az állandó minőségre. Az eredeti termékek árában benne vannak a garanciális feltételek, az ellenőrzés, a jó alapanyag és a szavatosság. A hamisítók mindezt kihagyják. Így fordul elő, hogy például a hamis mosószertől egy teljes család kapott bőrkiütést. 

Ha a NAV szakemberei hamisnak látszó termékeket találnak, értesítik a jogtulajdonost, aki eldönti, eredeti vagy hamis. A hatóság csak él a gyanúval. A pénzügyőrök komoly rutinnal rendelkeznek, hiszen nagyon sok képzésen vesznek rész, amit éppen a márkatulajdonosok tartanak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !