Százezreket csaltak ki egy 85 éves asszonytól, egy szabadnapos rendőr buktatta le a két nőt

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt két nőt, akik áprilisában úgy próbálták megszerezni egy 85 éves nő pénzét, hogy elhitették vele, a bankszámláját be fogják fagyasztani, majd meggyőzték, hogy a számláján lévő nyugdíját felvegye.

A vádirat szerint a vádlottak a XIV. kerületben, az Örs vezér tér környékén lévő egyik üzletben figyeltek fel a 85 éves - egészségügyi állapota folytán a bűncselekmény elhárítására képtelen - sértettre. Az elkövetők felismerték a sértett állapotát, és elhatározták, hogy ezt kihasználva pénzt szereznek tőle.

A vádlottak szóba elegyedtek a nővel, és ennek során előálltak egy valótlan történettel. Elhitették a sértettel, hogy a bankszámlákon lévő pénzösszegeket be fogják fagyasztani, és ezért ő sem fog majd hozzáférni a pénzéhez. A két nő addig győzködte a sértettet, míg végül rávették arra, hogy a számláján lévő nyugdíját felvegye. A sértett megengedte a vádlottaknak, hogy elkísérjék egy XIV. kerületi bankfiókhoz, ahova a 26 éves nő bekísérte. A sértett a pénztárnál - a vádlott jelenlétében - felvett a számlájáról 200 ezer forintot, amit a táskájába tett. Ezalatt a sértettet az őt kísérő, végig szemmel tartó nő az ügyintéző előtt - azt a látszatot keltve, hogy rokonok - többször ,,mamának” szólította, és arra is rá akarta venni, hogy  adjon neki meghatalmazást a számlájához, ettől azonban a sértett elzárkózott.

Miután elhagyták a bankot, ismét csatlakozott hozzájuk a másik vádlott, és mialatt a sértettet az utcán kísérték, az egyikük többször megpróbálta kivenni a táskájából a pénzt, arra hivatkozva, hogy beejtett oda forintot. A másik nő egy újsággal igyekezett takarni társa cselekményét, és közben a környéket is figyelte. A vádlottak viselkedésére felfigyelt egy szabadnapos rendőr, aki ezután szemmel tartotta őket, majd értesítette kollegáit, akik a két nőt a helyszínen elfogták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a most 26 és 46 éves nőt kifosztás bűntettének kísérletével vádolta. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a büntetett előéletű vádlottakat vád szerint bűnösnek mondta ki, és a fiatalabbat 3 év 6 hónap, idősebb társát pedig 4 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, továbbá elrendelte a korábban kiszabott, felfüggesztett börtönbüntetéseik végrehajtását is.

Az ítélet a 26 éves nő vonatkozásában jogerős, társával szemben – a vádlott és védő fellebbezésére figyelemmel – másodfokon folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !