Postán küldött vásárlóinak dizájnerdrogokat egy budapesti férfi

Postán küldött vásárlóinak dizájnerdrogokat egy férfi, akit a napokban egy XI. kerületi postahivatal előtt fogtak el - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a rendőrség honlapján.

Azt írták, a Magyar Posta jelezte a BRFK-nak, hogy valaki 2023 februárja óta különböző fővárosi postákról rendszeresen ad fel vidéki címekre gyanús küldeményeket.

A szakértői vizsgálat kimutatta, hogy a csomagok néhány gramm új pszichoaktív anyagot vagy más, hasonló kábító hatású szert tartalmaztak.

A küldemények feladójához csak egy bankszámlaszám volt köthető, a rendőrség ez alapján kezdte meg a nyomozást. Megállapították, hogy a díler egy álnéven bérelt, V. kerületi lakást használ az illegális szerek tárolására, adagolására és csomagolására.

A fővárosi nyomozók a 48 éves férfit egy XI. kerületi posta előtt fogták el, ahol éppen 26 csomagot adott fel. A droggyanús küldeményeket lefoglalták, tartalmukat szakértők vizsgálják.

A férfihoz köthető három belvárosi lakást a rendőrök átkutatták, és további kábítószergyanús anyagokat, a porciózáshoz használt, valamint számítástechnikai eszközöket foglaltak le.

A férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

A díler - többnyire álneveket használó - vidéki vásárlóinak azonosítása érdekében a nyomozást az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálja. Eddig nyolc fogyasztót azonosítottak, akikkel szemben az illetékes vármegyei rendőr-főkapitányságok folytatják le az eljárást - áll a közleményben. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !