Postai küldeményként kézbesítette az illegális gyógyszereket egy budapesti férfi

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 45 éves férfival szemben, aki megbízás alapján, egy internetes webáruház által kínált gyógyszerkészítményeket kézbesített a megrendelőknek úgy, hogy a termékeket – Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőket, teljesítményfokozókat, illetve vényköteles nyugtatókat – postai küldeményként adta fel a külföldi címzetteknek. Elfogásakor a nyomozók több tízezer darab különböző gyógyszerkészítményt foglaltak le.

A vádirat szerint az egészségügyi asszisztens végzettségű vádlott 2019 nyár elején, egy jelenleg ismeretlen társával megállapodott abban, hogy egy internetes webáruház által kínált, Magyarországon nem engedélyezett – vagy engedélyezett, azonban vényköteles – gyógyszerkészítményeket hoznak forgalomba úgy, hogy a webáruház megrendeléseit teljesítik.

A gyógyszerkészítményeket a férfi társa által bérelt XXII. kerületi raktárhelyiségben tárolták, amelyet heti rendszerességgel töltöttek fel a különböző készítményekkel. 

A vádlott 2019. július és 2021. április között a megrendelt küldeményeket – potencianövelőket, teljesítményfokozókat, illetve vényköteles nyugtatókat – postai küldeményként, elősorban külföldre kézbesítette.

A megrendelések címzettjeiről, a megrendelt termékek fajtájáról, illetve mennyiségéről a weboldal üzemeltetője tájékoztatta őket, egy internetes alkalmazással működő, jelszóval védett, zárt levelezőrendszeren keresztül. A vádlott a lelepleződés elkerülése érdekében, az általa feladott küldeményeken feladóként általa kiválasztott személyek – többek között például a szomszédja – nevét és címét jelölte meg. 

A vádlott 2021 áprilisában történt elfogásakor a nyomozók a XXII. kerületi raktárban, valamint a férfi lakásán összesen több tízezer darab gyógyszerkészítményt foglaltak le. 

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit részben pszichotróp anyagra, bűnszövetségben elkövetett gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !