Otthonában rabolta ki a 81 éves férfit a kiskunhalasi nő

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben. Az elkövető Kiskunhalason besurrant egy idős férfi házába, akitől pénzt követelt, majd azért, hogy az értékeit megszerezze, megfenyegette és bántalmazta a sértettet.

A vádirat szerint a büntetett előéletű helybéli nő bemászott az egyedül élő sértett kiskunhalasi házának udvarára, majd a férfi figyelmetlenségét kihasználva besurrant a házba. Az elkövető pénz után kutatott. Kis idő múlva a sértett észrevette a vádlottat, aki ezután egyre erőszakosabb módon követelt pénzt a 81 éves, nehezen mozgó férfitől.

A nő előbb megfenyegette az idős embert, hogy megöli, ha nem ad pénzt, vagy ha szól a rendőröknek. Miután a sértett a fenyegetések hatására sem adott pénzt, a nő nagy erővel ellökte az idős férfit, aki elesett és súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott kihasználva azt, hogy a sértett a sérülései miatt a földről nem tudott felkelni, az egész lakást átkutatta értékek után. Végül – mivel más értékes dolgot nem talált – csak illat- és tisztító szereket és egy akkumulátor töltőt vitt magával, összesen 13 000 forint értékben.

A vádlott a rablást alig egy évvel azután követte el, hogy kifosztás bűntette miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő nőt minősített rablás és súlyos testi sértés bűntettével, valamint hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés bűntettének kísérletével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását és a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !