Mi Hazánk: országszerte bocsátanak el magyar dolgozókat, hogy helyükre vendégmunkásokat vegyenek fel

Ne cseréljék külföldiekre a magyar munkavállalókat! - sürgette budapesti sajtótájékoztatóján Lantos János, a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyi kabinetjének elnöke, aki arról beszélt: országszerte bocsátanak el magyar dolgozókat, hogy helyükre vendégmunkásokat vegyenek fel.

A politikus szerint a gyakorlatban olyannyira nem érvényesül az a kormányzati közlés, hogy csak olyan munkahelyekre lehet külföldit felvenni, ahová nincsen magyar jelentkező, hogy a multik "szervezetten, tömegesen hozzák a vendégmunkásokat Magyarországra".

Gyakorlatilag tömegesen, üzemszerűen zajlik a magyar dolgozók elküldése, egy magyarellenes diszkrimináció kezd kibontakozni - mondta, hozzátéve, eközben a magyar "másodrendű munkavállalóvá" válik a vendégmunkásokhoz képest, a helyzetet pedig csak súlyosbítja, hogy sok helyen kölcsönzött munkaerőként dolgoznak magyar munkavállalók. 

Lantos János azt követelte: a munkaerő-kölcsönzők legyenek kötelesek a hagyományos formában foglalkoztatottakkal azonos jogokat biztosítani alkalmazottaiknak; amelyik cég erre nem képes, "annak semmi keresnivalója a piacon", mondta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !