„Megöllek!” - Vascsővel próbálta meggyilkolni haragosát egy férfi Egerben

A Heves Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és fenyegetéssel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki vascsővel próbálta megölni haragosát.

A vád szerint a férfi barátnője korábban a sértett élettársa volt, ezért a vádlott és a sértett kölcsönösen ellenszenvet éreztek egymás iránt. A sértett egri otthonában italozott ismerősével, amikor felhívta volt élettársát, azonban a telefont a vádlott vette fel. A beszélgetés során a vádlott és a sértett egymást szidalmazták, sértegették. A vádlott és a barátnője ezután a sértett lakásához mentek, ahol a vádlott a kezében egy 1,5 méteres vascsővel berontott a házba, és „Megöllek!” felkiáltással a sértettre támadt. Több alkalommal a feje irányába ütött, valamint a testére is több ütést mért. A megtámadott férfi karjának felemelésével védte a fejére irányuló ütéseket.

Eközben a sértett mobiltelefonja megcsörrent, így sikerült segítséget hívnia még azelőtt, hogy a vádlott a telefont eldobta a szoba sarkába. A bántalmazásnak a vádlott barátnője vetett végett azzal, hogy a lakásba érkezve felszólította a párját a bántalmazás befejezésére. 

A támadás során a sértett tipikus védekezési, töréses sérüléseket szenvedett. A legnagyobb erejű ütés a hárító mozdulat hiányában a sértett koponyáját érte volna, ami – figyelembe véve a célzott testtájékot, az eszköz méretét és anyagát – halálos kimenetelű koponyasérülést eredményezett volna.

A vádiratában a főügyészség szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben első fokon az Egri Törvényszék hoz döntést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !