Már a közeljövőben változások lesznek a mozgósítás terén Ukrajnában

A közeljövőben új kezdeményezések várhatók az ukrajnai mozgósítás terén, a legfőbb főparancsnok haditanácsának következő ülésén elsősorban az ezzel kapcsolatos javaslatokat tekintik át – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a brit BBC-nek adott interjújában.

Az RNBO titkára elmondta: „Most indítunk egy új programot, a haditanács ülésein többször is tárgyaltunk erről a kérdésről. Úgy gondolom, hogy a közeljövőben újabb kezdeményezések lesznek, köztük jogalkotásiak is ezzel kapcsolatban.” Szerinte ezt a kérdést most átfogóan elemzik.

„Ez a toborzó cégek bevonása, és sok minden más. Nem szeretnék most végleges választ adni, mert még egyszer hangsúlyozom, ez jelenleg folyamatban van. Csak annyit lehet elmondani, hogy az elnök utasítást adott, hogy ez a kérdés végre a haditanács következő ülésére elkészüljön” – tette hozzá Danilov.

Az RNBO-titkár arra a kérdésre reagálva, hogy lesz-e elég embere Ukrajnának a harc folytatásához, azt mondta, hogy a háborúból mindig három dolog hiányzik majd. „Nem lesz elég idő, nem lesz elég fegyver és nem lesz elég ember” – fogalmazott Olekszij Danilov. (Kárpát.in.ua)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !