Letöltendő börtönt kért az ügyészség a kiskorúakkal viszonyt folytató edző ellen

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy harcművészetet oktató és masszázst is nyújtó férfi ellen, aki két, a felügyeletére bízott kiskorúval is a fejlődésüket veszélyeztető viszonyt folytatott; az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz - közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint az 51 éves férfi egy IV. kerületi harcművészeti sportegyesület képviselője és vezetőedzője volt, aki emellett külön bérelt helyiségben masszázsszolgáltatást is nyújtott.

A férfi 2015-ben edzőként és masszőrként kapcsolatba került egy 14 és egy 15 éves fiúval.

A vádlott a felügyeletére bízott kiskorúak sérülékeny érzelmi állapotát kihasználva a bizalmukba férkőzött, és éveken keresztül szexuális viszonyt folytatott velük, ráhatására a kiskorúak mással is szexuális kapcsolatba kerültek.

Emellett a vádlott alkoholfogyasztásra is rávette a fiúkat, és alkalmanként együtt italozott velük - tették hozzá.

Mindezekkel a férfi veszélyeztette a kiskorú fiúk értelmi, érzelmi, erkölcsi fejlődését.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfit kétrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetésre ítélését, valamint azt is indítványozza, hogy a bíróság tiltsa el kiskorúakat érintő foglalkozások és egyéb tevékenység végzésétől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !