Kukával törte be egy bolt kirakatát egy férfi Kecskeméten, majd közel két tucat órát tulajdonított el

Egy biztonsági őr tett bejelentést a rendőrségen, mert észrevette, hogy valaki betörte egy áruház oldalában lévő órabolt kirakatát. A rendőrök kiérkezésekor már a bűntett helyszínére érkezett a tulajdonos is, aki elmondta, hogy az elkövető nem csupán megrongálta az üveget – amivel közel félmillió forintos kárt okozott –, hanem elvitt 15-20 karórát is.

A nyomozók a biztonsági őr leírása alapján megnézték a környék térfigyelő- és biztonsági kameráinak felvételeit, és az egyiken felfedezték azt a piros cipős, kopaszodó férfit, aki a lopást elkövethette. A bűnügyi osztály egyik munkatársa ráadásul felismerte a tolvajt, egy 30 éves helybélit, aki hosszabb ideje bűncselekmények elkövetéséből tartja el magát, és ezért időről-időre a nyomozó hatóság látókörébe kerül. A férfi ellen más ügy miatt érvényes körözés volt, így tűvé tették érte a várost, ám egy rövid időre sikerült elrejtőznie. A járőrök azonban 2023. december 7-én délelőtt egy bevásárlóközpont parkolójában észrevették, és elfogták.

A betöréssel gyanúsítható, büntetett előéletű férfit kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !