Kocsikázni akart, ellopta az ételkiszállító autóját

Egy kiskunhalasi étterem tulajdonosa tett feljelentést 2023. november 29-én késő este a rendőrségen, és elmondta, hogy az egyik ételkiszállító autóját valaki ellopta a parkolásra használt, nyitott udvarból. A sértett azt sem titkolta a rendőrök előtt, hogy a kocsiban véletlenül benne volt a slusszkulcs és a forgalmi engedély is, ezért a tolvajnak nem volt nehéz dolga. A kocsi körözését azonnal elrendelték - közölte a rendőrség.

Alig két nappal később a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőrei Jánoshalmán megállítottak egy fehér Opelt, amelyet egy 16 éves helybéli vezetett. Az okmányok ellenőrzésekor kiderült, hogy a fiatalkorú sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Ez azonban a kisebbik baj volt, mivel ez volt az étterem udvaráról hiányzó kocsi. Az autótolvajért sem kellett messzire menni az egyenruhásoknak: a bűncselekmény elkövetéséért felelős 21 éves kiskunhalasi férfi az utasülésen utazott, amikor lefülelték őket.

Az engedély nélkül vezető sofőrnek szabálysértés miatt kell felelnie, 21 éves társát azonban gyanúsítottként hallgatták ki jármű önkényes elvételének bűntette miatt. Ő azt mondta, hogy csupán kocsikázni akart, azért vitte el az Opelt. A történteket a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják, az elkövető jelenleg szabadlábon védekezhet.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !