Kijelölt gyalogosátkelőhelyen gázoltak el egy kiskorút Esztergomban, a sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott

Segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség  vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki nem nyújtott segítséget az elütött gyalogosnak.

A vádirat szerint az elkövető este vezette a személygépkocsit Esztergomban, amikor a kijelölt gyalogosátkelőhelyhez érkezett. Mindeközben a zebrához ért a kiskorú sértett, aki a járdáról, körültekintés nélkül, a személygépkocsi haladási sebességéhez tartozó intenzív lassító féktávolság határán az úttestre lépett.

A sofőr vészfékezett, azonban 21-23 km/óra közötti sebességgel, a személygépkocsi jobb oldali részével sértettet elütötte, aki a motorháztetőre esett, majd az úttestre zuhant.

A sofőr észlelte az ütközést, azonban anélkül, hogy meggyőződött volna arról, miszerint a balesetben a kiskorú megsérült-e, illetve az életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, mindössze kilenc másodperc helyszínen tartózkodás követően elhajtott.  

A gyalogos a balesetben nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.  

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a sofőrrel szemben tárgyalás mellőzésével meghozott jogerős büntetővégzésben 300 000 forint pénzbüntetést szabott ki.

A cselekményről készített videó itt megtekinthető: https://fb.watch/oJd5M2e5Yi/  

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !