Két táskányi lopott áruval akart kisétálni az áruházból az enyves kezű nő

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki alig két hónap leforgása alatt öt kiskunfélegyházi üzletből és egy kecskeméti nagyáruházból is lopott. Utóbbi üzletben a lopott dolgokat a ruházatába és két táskába rejtette, majd azokkal megpróbált fizetés nélkül kisétálni az áruházból, azonban a biztonsági őrök feltartóztatták.

A vádirat szerint a nő egy kecskeméti áruházban több mint 100 000 forint értékben, különböző árucikkeket – ágyneműket, párnákat, különböző számítástechnikai eszközöket, egy üveg tojáslikőrt és egy rúdporszívót – helyezett a kosarába, majd azokkal egy próbafülkébe ment. Ott a vonalkódokat, illetve a csomagolásokat leszedte az árucikkekről, majd azokat a válltáskájába és egy bevásárló szatyorba tette, illetve a ruházatába rejtette és fizetés nélkül távozott az üzletből. Miután az elkövető a vevőteret elhagyta, a biztonsági őrök feltartóztatták és egy irodahelyiségbe kísérték, ahol a nő önként előadta a lopott dolgokat.

A vádlott a kiskunfélegyházi áruházak esetében is hasonló elkövetési módszert alkalmazott, az ellopott dolgokat a ruházatába, illetve táskákba rejtette, majd fizetés nélkül távozott. A nő élelmiszerek, alkoholtermékek és ruhaneműk mellett még egy WC ülőkét is ellopott.

A nő később egy kiskunfélegyházi üzlet elől megpróbált eltolni egy lezárt, 80 000 forint értékű kerékpárt, ám egy járókelő rászólt, emiatt azt visszatolta. Ez azonban nem szegte a vádlott kedvét, ugyanis kis idő múlva egy 150 000 forint értékű kerékpárt lopott el ugyanonnan, immár sikeresen.

Az ügyészség a nőt 3 rendbeli lopás bűntettével, egy rendbeli lopás bűntettének kísérletével és 4 rendbeli lopás vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !