Jogosnak vélt tartozás miatt fogva tartotta megrendelőjét egy szigethalmi férfi

Jogosnak vélt 47 ezer forintért zárta be megrendelőjét egy szigethalmi férfi. A villanyszerelési munka időközben megemelt díját követelte, nyomatékul végtagsérülésekkel, amputációval fenyegette áldozatát. A Pest vármegyei nyomozók elfogták, a bíróság azóta letartóztatta.

Meghibásodott áramvezetékhez kérte alkalmi ismerőse segítségét egy szentendrei férfi - közölte a rendőrség. A végösszeg 47 ezer forint volt, ám a megrendelő nem tudott fizetni. A tartozás rendezésére K. Csaba először ujjlevágással fenyegetőzött, miközben egy konyhakéssel hadonászott. Mivel az adósság megfizetésére tett kísérletek nem jártak sikerrel, K. Csaba – további fenyegetésekkel félelemben tartva – magával vitte áldozatát egy óbudai lakásba, majd bezárta az egyik szobába azzal a feltétellel, hogy másnapra találja ki a fizetési megoldást.

Az áldozatnak reggelre sikerült 40 ezer forintot előteremtenie, ám K. Csaba újratervezte az adósság összegét, és az időközben átvett pénz mellett további 150 ezer forintot követelt „sérelemdíj” gyanánt. Az áldozat segítséget kért egy családtagjától, akinek autójába a találkozó helyszínén be tudott ugrani, majd elhajtottak.

K. Csabát – akinek valós kilétét a rendőrök derítették ki, mivel az áldozat más néven ismerte – másnap bilincselve vitték kihallgatásra. Nem tett vallomást.

Őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatását. A további eljárást emberrablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !