Húszezer külhoni magyar óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség

Húszezer külhoni magyar óvodásnak küld karácsonyi ajándékot és 541 külhoni óvoda adventi közösségi eseményét karolja fel a magyar iskolaválasztás jegyében a Rákóczi Szövetség.

A szövetség keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az 541 nyertes óvoda közül 252 erdélyi, 195 felvidéki, 43 kárpátaljai, 50 vajdasági és egy horvátországi intézmény.

A szervezet felidézte: annak érdekében, hogy az óvodai karácsonyi készülődés a gyermekek számára minél szebb és tartalmasabb lehessen, pályázatot hirdettek a Magyar Iskolaválasztási Program által érintett külhoni óvodák karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó programjainak, foglalkozásainak támogatására.

A pályázat azt a célt szolgálta, hogy az adventi közösségi programok felkarolásával elősegítsék a magyar iskolaválasztást. A húszezer óvodásnak küldött ajándékkal és a szülőket megszólító levéllel a magyar társadalom odafigyelését és a magyar iskolaválasztás meghatározó fontosságát igyekeznek kifejezni.

A Rákóczi Szövetség szeretné, ha tavasszal minden magyarul beszélő, külhoni, nagycsoportos óvodás gyermeket magyar iskolába íratnának a szülei - írták a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !