Három év alatt 19 milliárdos vagyont gyűjtött össze Szalay-Bobrovniczky Kristóf

19 milliárdos vagyonával a leggazdagabb magyarok között van a helye Szalay-Bobrovniczky Kristófnak, aki tavaly május óta az Orbán-kormány honvédelmi minisztere - írta a 24.hu cikkére hivatkozva az rtl.hu.

A 24.hu szerint a miniszter három év alatt tett szert a hatalmas vagyonra. A lap sorra vette a vagyonosodás állomásait:

  • 2020-ban a tízmilliárdokat termelő fővárosi kaszinóbizniszben a néhai Andy Vajna helyébe lépett.
  • Következett a Dunakeszi Járműjavító, amely hamarosan egy 32 milliárd forintos MÁV-megrendelést nyert el, Ezt követően Szalay-Bobrovniczky az orosz üzlettárssal belefogott egy egymilliárd eurós üzletbe, 1300 vasúti kocsi legyártásába az egyiptomi vasút számára.
  • Egy hadiipari cégben, a legnagyobb cseh repülőgépgyárban egy 53 milliárd forintos állami hitel segítségével lett többsége.

A 24.hu megjegyzi: miután 2022 májusában kinevezték miniszterré, Szalay-Bobrovniczky sorra szállt ki az érdekeltségeiből: kaszinórészesedése  Habony Árpádra, a járműjavító és a repülőgépgyár Hernádi Zsoltra szállt. Megtartotta viszont a vagyonkezelő cégét, a London Capital Zrt.-t, amelyben a lap szerint a tavalyi év végére bő 19 milliárd forint nyereség gyűlt össze a cégdokumentumok alapján. (Fotó: Lakatos Péter / MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !