Hagymás-mustáros csirkecomb sütőben

Hozzávalók 4 főre

  • 8 db csirkefelsőcomb
  • ½ tk őrölt bors
  • 2 - 3 fej hagyma
  • 500 ml tejszín
  • 1 csapott ek keményítő
  • 2 - 3 ek mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g vaj
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A combokat sózzuk, borsozzuk, majd egy jénaiba tesszük. A hagymát szeletekre vágjuk, és rászórjuk a húsra.

1 dl tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt és a mustárt, majd hozzáöntjük a többi tejszínhez. Belenyomjuk a fokhagymát, és alaposan elkeverjük a mártást. Leöntjük vele a húst, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve kb. 30 percig sütjük, amíg a hús megpuhul, majd kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és a tetejére tesszük a kb. 2 centis kockákra vágott vajat. Visszatesszük a sütőbe, és fólia nélkül további 25-30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből a húst, megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, és rizzsel tálaljuk. 

Egy tipp, ha esetleg kitúrósodna a tejszín: vegyük ki a tepsiből a húst és a hagymát, a visszamaradt tejszínt tegyük egy magasabb pohárba vagy lábasba, és egy botmixerrel keverjük át. Így újra szépen összeáll majd a tejszín. (Fotó és recept: Street Kitchen)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !