Fegyházba küldték a taxisofőrt, aki fékezésre kényszerített egy buszt és megverte a vezetőjét

A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokon kiszabott 2 év fegyházbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást annak a férfinak az ügyében, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt volt folyamatban eljárás.

Az ítélet szerint a taxisofőrként dolgozó terhelt a délutáni órákban Budapesten közlekedett, amikor az egyik körforgalmat elhagyva a záróvonalon áthaladva besorolt egy autóbusz elé. A manőverrel hirtelen fékezésre kényszerítette a busz vezetőjét – az ügy másodrendű vádlottját, akivel szemben az eljárás elsőfokon jogerősen lezárult. Amikor a közlekedési lámpa piros jelzése miatt mindketten megállásra kényszerültek, az autóbusz vezetője számon akarta kérni a taxist a korábbi közlekedési szituáció miatt. A taxisofőr ekkor még a taxiban ülve leköpte a buszsofőrt, aki erre válaszul megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját. A taxi sofőrje ekkor kiszállt az autójából, fellépett a buszra és a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, akit nekilökött a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely ennek hatására összetört.

Elsőfokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat mint többszörös visszaesőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év fegyházbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A határozattal szemben a terhelt és védője jelentett be fellebbezést. 

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a felülvizsgálat során úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokkal összhangban lévő, törvényes ítéletet hozott. A törvényszék megállapítása szerint a cselekmény jogi minősítése a jogszabályoknak megfelelő, a kiszabott joghátrány pedig – annak időtartamát és végrehajtási fokozatát illetően is – elegendő és szükséges a büntetési célok eléréséhez.

Az ítélet jogerős.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !