Elítélték azt a férfit, aki egy cipőfűző miatt okozott életveszélyes sérülést a pálhalmai börtönben

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta az ítélet helybenhagyását abban az ügyben, amelyben egy rab életveszélyesen megsebesítette zárkatársát.

A jogerős ítélet szerint a férfi szabadságvesztés büntetését töltötte a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézetben. 2022. február 26-án, délután, a zárkatársa nem tudta visszaadni a neki megőrzésre átadott, edzéshez használt cipőfűzőt, ezért haragra gerjedt. A férfit a földhöz vágta, fejét a padlóhoz csapta, jobb szeme környékén ököllel megütötte. Majd a vádlott megakadályozta, hogy a többi zárkatárs segítséget hívjon. Azért, hogy az őrség se észlelje az egyre romló állapotát, a sértettnek a mosdóban fal felé fordulva kellett állnia. Végül este mentővel kórházba szállították és megműtötték.

A férfi a bántalmazás következtében közvetlenül életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Székesfehérvári Törvényszék a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőt, 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a törvény értelmében, feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla a 2023. december 13-án kihirdetett határozatában egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A férfi bűnös, a büntetése szükséges, ezért azt nem enyhítette.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !