Drogterjesztőkre csapott le a rendőrség

A police.hu oldalon megjelent közlemény szerint rendőröknek olyan információ jutott a birtokába, hogy többek között Baján és a környező településeken, valamint Sükösdön, Kiskunhalason, Jánoshalmán és Miskén több csoport kábítószert és új pszichoaktív anyagot értékesít. Az elkövetők beazonosítása és elfogása érdekében több hónapja egy a főkapitányság által koordinált nyomozócsoport alakult. 

A Bács-Kiskun Vármegyei rendőrök a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Bűnügyi Támogató Osztályának munkatársainak, valamint a Baranya, Fejér, Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőreinek közreműködésével 23 helyszínen jelentek meg egyidőben.

A nagyszabású akcióban 21 embert fogtak el, akik közül 16 személyt őrizetbe vettek. Velük szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

A házkutatások során több mint 3000 ezer adagnyi - több millió forint értékű - új pszichoaktív anyagot, valamint egy 570 tős kábítószer-ültetvényt találtak és foglaltak le a nyomozók.

Vagyonvisszaszerzés miatt több luxusautót, fél kilogramm aranyékszert, 4900 euro-t és 5 millió forintot foglalt le a nyomozócsoport.

A rendőrök kezdeményezték az őrizetben lévő gyanúsítottak letartóztatását.

A kalocsai rendőrök a fenti ügyben a drogterjesztők közül 6 – a miskei terjesztésben résztvevő - személlyel szemben folytattak nyomozást új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt. Az eljárást befejezték a nyomozók, akik vádemelést javasolnak. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !