Deutsch Tamás szerint Ukrajna "kierőszakolt" uniós csatlakozásába Európa beleroppanhat

Ukrajna "kierőszakolt" uniós csatlakozásába Európa beleroppanhat - mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a pártja Facebook-oldalára csütörtökön feltöltött videóban.

"A napnál is világosabb, hogy jelenleg sem Ukrajna, sem pedig az Európai Unió nincs felkészülve az uniós csatlakozási tárgyalások megkezdésére. Mi sikeres Európát szeretnénk, nem pedig Európa tönkremenetelét" - fogalmazott Deutsch Tamás.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a videóban Ukrajna esetleges csatlakozásáról azt mondta, hogy legalább kilenc uniós tagállam, köztük Magyarország már nem lenne jogosult a támogatásokra és azonnal nettó befizetővé válna.

Úgy fogalmazott, hogy Ukrajna a háború kezdete óta 40 milliárd eurót kapott támogatás, hitel és garancia formájában csak az Európai Uniótól. Ez több pénz, mit amennyit hét év alatt Magyarország, Horvátország és Szlovénia együtt kapott - tette hozzá.

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője arról beszélt, hogy a jelenlegi brüsszeli csatlakozási javaslat nem biztosítja például a kisebbségek jog- és esélyegyenlőségét, valamint anyanyelvük szabad használatát. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !