A mentőápolóra támadt egy somogyi férfi, aki italozás közben asztmás rohamot kapott

A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki megpróbálta megrúgni, majd megütni a mentőst egy Somogy vármegyei faluban.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott élettársa családjánál tartózkodott, amikor italozás közben asztmás rohamot kapott. A férfi állapota miatt a házban lévők értesítették az Országos Mentőszolgálatot, így kis idő múlva a kiérkező mentőápoló meg is kezdte a vádlott ellátását. Az ágyon fekvő, ittas terhelt az asztmapipa befújását és a vérnyomásmérő mandzsettájának felhelyezését követően azonban hirtelen agresszív lett, a sértettet hangosan fenyegette és szidalmazta, majd megpróbálta megrúgni. A férfi rúgása nem érte el az ápolót, ezért az ágyból felkelve letépte magáról a vérnyomásmérőt és ököllel a sértett fejének irányába ütött.

A mentőápoló a vádlott támadása elől hátra lépett, így az ütés sem érte el, majd a további tettlegességet a vádlott ismerőse akadályozta meg oly módon, hogy a férfit lefogta.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !