A magyar férfi vízilabda-válogatott kapitánya keretet hirdetett a zágrábi Európa-bajnokságra

Varga Zsolt pénteken kihirdette a férfi vízilabda-válogatott 15 fős keretét a január 5-én kezdődő zágrábi Európa-bajnokságra.

A szakvezető egyértelművé tette, hogy a védekezés stabilitása volt az elsődleges szempont a keret kijelölésénél. A csapatban hat fukuokai világbajnok közül Fekete Gergő, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Vigvári Vendel, valamint a juniorokkal szintén vb-győztes Molnár Erik és Vigvári Vince kapott helyet. Az U20-asok közül rajtuk kívül még Gyapjas Viktor, Tátrai Dávid, Varga Vince és Vismeg Zsombor került be, valamint két újonc is bemutatkozhat majd a kontinensviadalon a horvát fővárosban.

Két nagy visszatérő is érkezik, ugyanis a 2013-ban világbajnok, három olimpián is megfordult center, Hárai Balázs, illetve Burián Gergely is bizalmat kapott.

"Ez a csapat a korábban meghatározott irányvonalat képviseli: a keretet úgy állítottam össze, hogy ebben van a legtöbb variáció, a játékosok többsége több poszton is bevethető, és mindenütt magas szintű teljesítményre képes" - közölte Varga Zsolt, majd hozzátette, azt is figyelembe vette, hogyan tudnak a legstabilabbak lenni védekezésben.  

A kapitány elmondta, karácsony után azonnal folytatódik a felkészülés, akik most tartaléksorba kerültek, azok is maradnak a fedélzeten, hiszen a rajtig bármi megtörténhet. A fukuokai vb-csapat kulcsemberei közül Angyal Dániel, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Vámos Márton, Varga Dénes, Vogel Soma és Zalánki Gergő kéthetes pihenőt kapott, míg Német Toni folytatja a regenerációt őszi műtétjét követően.

A válogatott a most debütáló kétdivíziós formula alapján az Eb csoportkörében Görögországgal, Olaszországgal és Georgiával találkozik majd.

A férfi válogatott kerete:

Kapusok: Gyapjas Viktor, Bányai Márk

Mezőnyjátékosok: Burián Gergely, Fekete Gergő, Hárai Balázs, Kovács Péter, Molnár Erik, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Szeghalmi Zsombor, Tátrai Dávid, Varga Vince, Vigvári Vince, Vigvári Vendel, Vismeg Zsombor

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !