800 millió forint értékben foglalt le autódiagnosztikai eszközöket a NAV egy budapesti panellakásban

Nyolcszázmillió forint értékben találtak hamis autódiagnosztikai eszközöket egy budapesti lakásban a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebook-oldalán.

A tájékoztatás szerint a lakásban mintegy ezer Elf Bar és 20 millió forint készpénz is lapult.

Hangsúlyozták: a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonjog-védelmi Szakmai Egyesületének (JAF) eddigi legnagyobb felderítése a mostani.

A NAV munkatársai a JAF együttműködésével rendszeresen tartanak ellenőrzést szaktanácsadói támogatásával. Idén Pest vármegyében hat ellenőrzésen találtak hamis autódiagnosztikai eszközöket, összesen 70 millió forint értékben. Ezúttal kockázatelemzés alapján indultak el egy nagytarcsai címre, ahol végül számla nélkül vásároltak hamis autódiagnosztikai eszközt.

A pénzügyőrök az eladó budapesti lakását is átkutatták. A lakásban 777, a szakértői vélemény alapján hamis autódiagnosztikai eszközt találtak. Ezen felül 978 Elf Bar nevű, egyszer használatos elektronikus cigarettát, és 20 millió forintot meghaladó értékben készpénzt is találtak a helyszínen - tudatta a vámhivatal.

A hamis termékek iparjogvédelmi értéke meghaladja a 264 millió, szerzői jogi értéke az 556 millió forintot, a jövedéki termékek értéke pedig a 8 millió forintot - ismertette a NAV. (MTI / Fotó: NAV)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !