70 millió forint értékű valutát és aranyat loptak el egy pénzszállító autóból Budapesten (videó)

Két és fél év börtönbüntetésre ítélt jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy külföldi állampolgárt, aki egy társával együtt több mint 70 millió forintnak megfelelő összegű valutát és aranyat lopott el egy XIV. kerületi benzinkúton tankoló pénzszállító autóból - közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A kerületi ügyészség a férfival szemben bűnsegédként, különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A vádirat szerint a vádlott ismeretlen társával előre megtervezte, hogy a pénzszállítótól készpénzt és befektetési aranyat tulajdonít el. A pénzszállító sofőrje az üzletből észlelte, hogy a vádlott kivesz egy táskát az autójából, ezért kiszaladt, és próbálta megfékezni a tolvajokat, de ők  elhajtottak a helyszínről.

Az elkövetők ezután a XIII. kerületbe mentek, ahol a vádlott átszállt egy másik gépkocsiba, amelybe a zsákmány egy részét is átrakodták, majd a hegyeshalmi határátkelőhely felé kísérelték meg elhagyni az országot, de a rendőrök még az autópályán elfogták - ismertette a főügyészség.

A bíróság által megtartott előkészítő ülésen a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Erre tekintettel a bíróság  a vádlottat bűnösnek mondta ki, és 2 év 5 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről - tudatták a közleményben.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !