5 édesség, amit soha ne együnk cukrászdában

Egy cukrászdában dolgozó olvasó osztotta meg a Nosalty-val sajnálatos tapasztalatát, miszerint bizony nemcsak az éttermekben és a fagyizókban próbálnak minden egyes falatot megmenteni, hanem egyes cukrászdákban is. Most elárulta, mely édességek azok, amelyekből ő személy szerint inkább nem enne...

Puncstorta

Azokat a sütiket, amelyek már több napig álltak a pultban, és fehér piskótával készültek, legtöbbször puncstortává alakítják. Gyorsan lekaparják a tésztáról a tölteléket, majd egy tálba teszik a maradék piskótát, és elkészítik a puncstorta töltelékét, amibe még kávé, rumaroma és cukor is kerül.

Kókuszgolyó, kókusztekercs

A csokis piskótával készült süteményekről ugyanolyan eljárással fejtik le a tésztát, mint a fent említett fehér piskótásokról, majd összekeverik keksszel, tejjel, rummal, összegyúrják, és hozzáadják a kókuszreszeléket. Természetesen a kókusztekercs fehér krémjét frissen készítik.

Csokibomba

A dundi, kerek csokibomba már sajnos sokkal többet elnyelhet: ennek a sütinek az aljába is sokszor kerül maradék piskóta, a krémet pedig a szintén maradék sütikből kiszedett krémekből főzik fel, majd jó sok kakaóporral összekeverik.

Sportszelet

Mivel ez a sütemény is alapvetően keksszel készül, így ebbe is belekerülhet a maradék piskóta, amit ez esetben ledarálnak. Kell még hozzá egy kis csoki, kakaópor és egy kevés rumaroma, hogy elnyomja az eredeti édesség dominánsabb összetevőit.

Természetesen fontos hozzátenni, hogy közel sem mindegyik helyen bevett szokás a vevők átvágása. (Fotó: Illusztráció)