40 ezer forintért ölték meg ismerősüket

Egy furtai férfi tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a szomszédját egy napja nem látta, viszont a ház bejárati ajtaja nyitva van. A járőrök azonnal indultak, és az ingatlan előszobájában holtak találták az 54 éves tulajdonost. A helyszíni szemle, valamint az orvosi vizsgálat is megállapította, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta.

A hajdú-bihari bűnügyesek forró nyomon indultak az elkövetők felkutatására. Adatot gyűjtöttek és tanúkutatást tartottak, majd pár órán belül a látókörükbe került egy négyfős társaság, amelyet kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A nyomozás adatai szerint a 48, 28 és 20 éves férfi, valamint társuk, egy 31 éves nő meg akarták szerezni ismerősük pénzét. Átmentek hozzá megverték, majd a magatehetetlenül fekvő férfi ruháját és az egész lakást átkutatták. Alig 40 ezer forintot zsákmányoltak, majd hazamentek.

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatásukat.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előre kitervelten, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást velük szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !