Több gyereket is letérdeltettek, megaláztak, gázpisztollyal fenyegettek az iskolatársaik Budapesten

Több szülő is feljelentést tett a rendőrségen, mert nagyon durván megalázták és bántalmazták az általános iskolás gyerekeiket az iskolatársaik Budapesten, a XVI. kerületben – tudta meg a 24.hu.

A lap értesülései szerint az elkövetők videóra is vették a társaik megalázását, hogy egy kihívás keretében meg tudják majd osztani az egyik közösségi oldalon. A 24.hu megkereste BRFK sajtóosztályát az ügyben, válaszukban az alábbiakat írták: "Négy szülő tett feljelentést november másodikán a BRFK XVI. Kerületi Rendőrkapitányságon, mert a 13–14 éves gyermekeiket közterületen bántalmazták, letérdeltették, gázpisztollyal fenyegették az iskolatársaik, akik a cselekmények egy részéről mobiltelefonnal felvételt is készítettek."

Azt írták, hogy egyik bántalmazott gyermek sem szenvedett orvosi ellátást igénylő sérülést, és a kerületi rendőrség haladéktalanul nyomozást rendelt el az ügyben.

„A rendőrök azonosították az egyik elkövetőt, egy 13 éves fiút, aki a sértettek iskolatársa. Az elkövetéshez használt gázpisztolyt, valamint a felvételek készítéséhez feltehetően használt mobiltelefont lefoglalták” – közölték.

Hozzátették: nem oktatási intézményben, hanem közterületen történtek a bűncselekmények, és az eddigi adatok alapján nem merült fel közösségi médiás kihívásra utaló adat. A rendőrség kényszerítés, zaklatás és garázdaság gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !