Tizenéves fiúk támadtak rá egy jegyellenőre Budapesten (videó)

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három tizenéves fiatallal szemben, akik a villamosról leszállva, szidalmazni kezdték a velük szemben jogszerűen intézkedő jegyellenőrt, majd rátámadtak, és bántalmazták.

A vádirat szerint a vádlottak – az elkövetéskor 15, 16, illetve 13 éves fiúk – több más társukkal együtt a Móricz Zsigmond körtér felé közlekedő 6-os jelzésű villamoson utaztak. Az út során odalépett hozzájuk a jegyellenőr, aki a fiatal társaság tagjaitól a jegyeik, vagy bérleteik felmutatását kérte. A fiatalok – akiknek nem volt érvényes jegye – közölték az ellenőrrel, hogy leszállnak a következő megállóban, majd ennek megfelelően, amikor a villamos a IX. kerület, Mester utcai megállóba ért, mindannyian leszálltak a járműről.

A jegyellenőr a megállóban a 15 éves vádlotthoz fordult, akitől ismét kérte a jegyét, mire a fiatalkorú a sértettet trágár szavakkal szidalmazni kezdte és veréssel fenyegette. Ekkor az idősebb társa is odalépett hozzájuk, először ő is káromkodva kiabált az ellenőrrel, majd többször felé rúgott, amiből két rúgás a sértett combját érte. A bántalmazásba bekapcsolódott a 15 éves vádlott is, aki ököllel arcon ütötte a sértettet. A jegyellenőr a támadás hatására hátrálni kezdett, majd megpróbált elmenekülni, a 13 éves vádlott azonban utána futott, majd amikor utolérte, kétszer, ököllel arcon ütötte őt, valamint megpróbálta megrúgni, ami elől azonban a sértett kihátrált.

A támadásról a sértettel együtt intézkedő másik jegyellenőr értesítette rendőröket, akik a vádlottakat elfogták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a három fiatalt csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja.  Az ügyészség az akkor 15, illetve 16 éves vádlottakkal szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, 13 éves társukkal szemben pedig próbára bocsátást indítványoz a vádiratban azzal, hogy a bíróság mindhármuk esetében rendeljen el pártfogó felügyeletet is.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !