Teljesen kiürítette az idős kecskeméti asszony bankszámláját a szélhámos szomszéd

A Kecskeméti Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki közel 2 millió forintot vett fel jogosulatlanul, annak az idős asszonynak a bankszámlájáról, akinek időként segített a bevásárlásban.

A vádirat szerint a vádlott és a 86 éves sértett szomszédok voltak egy kecskeméti társasházban. A férfi alkalmanként bevásárolt a rossz egészségi állapotban lévő, idős asszonynak, akinek a bankszámlájáról készpénzt is vett fel.

Az egyik ilyen készpénzfelvételt követően azonban az elkövető nem adta vissza a sértettnek a bankkártyáját. A férfi arról – a PIN kód ismeretében – 2021. október 11. napjától kezdődően, egy hónap leforgása alatt, 15 alkalommal, 1 848 000 forintot vett fel a sértett tudta és hozzájárulása nélkül. A vádlott az utolsó két készpénzfelvételt megelőzően lekérdezte a számla egyenlegét is, azért, hogy a megtudja mennyi pénzt vehet még le a számláról. A férfi jogosulatlan készpénzfelvételei után mindössze 28 forint maradt az idős asszony bankszámláján.

Az ügyészség a vádlottat információs rendszer felhasználásával üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !