Téli gumikat kínált az interneten, a csalók becsapták

Egy herendi lakosnak több mint 7 millió forintjába került, hogy megadta bankkártyájának az adatait - közölte a rendőrség.

Egy 74 éves herendi férfi használt autógumikat hirdetett eladásra egy népszerű közösségi médiafelület online piacterén. A jelentkező külföldi vevő az előzetes egyeztetést követően a hirdetőportálon keresztül e-mailt küldött neki, amiben az állt, hogy a vételárat már kifizették, ugyanakkor átutalásához és a szállítás egyeztetéséhez az eladó banki adatai szükségesek. A későbbi sértett ezután egy közismert futárszolgálat nevében megküldött linkre kattintva a látszólag a céghez tartozó űrlapot ki is töltötte a kért bankszámla- és kártyaadatokkal, majd a felkínált jóváhagyásokat nyugtázta, és megadta a kapott banki visszaigazoló kódokat.

Ezután meglepetésére nem a pénz beérkezéséről kapott értesítést, hanem bankjától hívták, hogy utalt-e nagyobb összeget mostanában. Erre azt felelte, hogy nem utalt senkinek, hanem éppen ő vár pénzt egy külföldi vevőtől. Ezután tanácsolták neki, hogy tegyen feljelentést, mert számlájáról több mint 7 millió forintot leemeltek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !