Telefonüzleteket rámolt ki két román férfi, több milliós kárt okoztak

Két román férfit fogtak el a Pest vármegyei nyomozók – a gyanú szerint legalább két betörés köthető hozzájuk. Telefonüzleteket rámoltak ki az éjszaka közepén, több milliós kárt okoztak.

Az éj leple alatt érkeztek egy kiskunlacházi bolthoz, pillanatok alatt bejutottak, összekapkodtak nyolc mobiltelefont, majd elmenekültek. Alig egy órával később már Albertirsán voltak, ahol betörtek egy másik üzletbe, ahonnan 8 mobiltelefont és két tabletet vittek el, miután utat törtek maguknak a bejárati ajtó üvegén. A két helyszínről közel 2,5 millió forint értékű elektronikai eszközt loptak.

A Pest vármegyei rendőrök a helyszíneken és közelükben végzett adatgyűjtés után egy világos, egyterű autó alapján eredtek a tettesek nyomába. Napokat kellett várni a nyom forrósodására, 2023. november 1-jén aztán a 7-es főúton kiintették a forgalomból a keresett járművet. Az 50 éves sofőrt és 19 éves utasát elfogták.

A román állampolgárok tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését. Őrizetbe vételüket követően a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !