Szolgálaton kívüli határvadász segített egy elgázolt férfinak, a baleset során az idős gyalogos több métert repült

Szolgálatát követően éppen hazafele tartott Kara Sándor Richárd határvadász tizedes, amikor Kiskunhalason, a Szent István és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében egy járdán fekvő, idős férfira lett figyelmes. Mint azt a közelben lévő járókelők elmondták, egy autó gázolta el - közölte a rendőrség.

A sérült kritikus állapotban, eszméletlenül feküdt a földön, feltehetően fejsérülést szenvedett. A határvadász stabil oldalfekvésbe helyezte, miközben folyamatosan beszélt hozzá, és igyekezett felrázni. Miután a bácsi magához tért, nagyon zavart volt, és nehezen kommunikált. Arra sem emlékezett, hogy mi történt vele.

Közben egy járókelő hívta a 112-t, majd átadta a telefont a határvadásznak, aki onnantól kezdve egészen a mentők és a rendőrök kiérkezéséig folyamatosan tartotta a kapcsolatot a hívásfogadó központtal. Emellett igyekezett végig ébren tartani a sérültet, nehogy ismét elveszítse az eszméletét. Közben a járókelők segítségével biztosította a helyszínt is, és nem engedte, hogy a gépkocsivezető arrébb álljon az autójával.

Aztán átadta a helyszínt a rendőröknek, és a mentők elszállították a sérültet. Tettével a tizedes kivívta parancsnokai elismerését is. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !