Szexuális erőszakot követett el a tízéves nevelt lányán

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a férfinak, aki szexuálisan molesztálta élettársa tízéves lányát.

A tényállás szerint a férfi 2012. év óta élt élettársi kapcsolatban, melyből egy fia született. Az élettársa előző kapcsolatából született lánya is velük élt, aki 2021 júniusáig nem tudta, hogy a férfi nem a vér szerinti apja. Miután az élettársi kapcsolat megromlott, az anya elköltözött a férfitól a gyermekekkel, de a szülői felügyeleti jogot továbbra is közösen gyakorolták. A gyerekek minden második hétvégét a férfinál töltötték. Ezt kihasználva 2021 februárjától júniusáig, miután a fia már elaludt, a tízéves lányával több alkalommal szexuális cselekményt végzett. A kislány júniusban elmondta az édesanyjának a vele történteket, aki feljelentést tett.

A Szombathelyi Törvényszék a vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a törvény értelmében feltételes szabadságra nem bocsátható. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. A szülői felügyeleti jogát a sértett vonatkozásában megszüntette.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás érdekében, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi a jogi és az erkölcsi kötelezettségeit is súlyosan megszegte, ezért a büntetése súlyosítását tartja indokoltnak.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !