Szén-dioxid mérgezés miatt eszméletetét vesztette két ember egy mezőkövesdi sörözőben

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy sörözőt üzemeltető nő ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. Az elkövető és a pultos lerészegedett, miközben a szabálytalanul tárolt szén-dioxid palack eldőlt, és a reduktor sérülése miatt kiszivárgott szén-dioxid gázt mindketten belélegezve elvesztették eszméletüket.

A vádirat szerint a vádlott Mezőkövesden üzemeltet egy sörözőt. A pultos nővel együtt munkaidőben folyamatosan szeszes italt fogyasztottak és lerészegedtek. Az esti órákban a vendéglátó egységben szabálytalanul tárolt sör csapoláshoz használt 27 kg töltőtömegű szén-dioxid palack eldőlt, a reduktor megsérült, a szén-dioxid gáz szivárogni kezdett, melyet belélegezve a vádlott és a pultos nő elveszítették az eszméletüket.

A söröző teraszán tartózkodó vendég észlelte a balesetet, kihívta a tűzoltóságot, a helyszínre érkező mentősök a vádlottat és a pultos nőt kórházba szállították.

A nő a szén-dioxid gázpalack telepítése és tárolása vonatkozásában nem tett eleget a veszélyes áruk szállítására vonatkozó előírásoknak, nem biztosított elmozdulás elleni rögzítő szerkezetet, valamint nem tett eleget annak a jogszabályi követelménynek sem, hogy munkát végezni csak kipihent, alkoholmentes állapotban szabad.

A vádlott gondatlanságból eredő mulasztása és a bekövetkezett baleset között közvetlen ok-okozati összefüggés áll fenn.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !