Peszkov: a NATO nyíltan egyértelmű ellenségnek tekinti Oroszországot

Fokozza a feszültséget Európában a NATO-nak a "katonai Schengen" létrehozására vonatkozó elképzelése - mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken újságíróknak.

"A szövetség mindig is úgynevezett feltételes ellenségnek tekintette hazánkat. Most pedig nyíltan egyértelmű ellenségnek tekinti. Ez nem más, mint a feszültség fokozása Európában, aminek megvannak a maga következményei" - mondta a szóvivő Alexander Sollfrank altábornagy, a NATO logisztikai és logisztikai parancsnoksága (JSEC) vezetőjének nyilatkozatát kommentálva, amely egy "katonai Schengen" szükségességéről szólt.

"Az efféle kijelentések rávilágítanak arra, hogy Európában nem hajlandók meghallgatni az aggodalmainkat, és Európában elvonatkoztatnak a biztonság oszthatatlanságának megváltoztathatatlan elvétől. Vagyis a mi biztonságunk rovására beszélnek a saját biztonságukról" - jegyezte meg.

Peszkov rámutatott, hogy a NATO katonai infrastruktúrája közeledik folyamatosan az orosz határ felé, nem pedig fordítva. Mint mondta, ez aggodalomra ad okot, és Oroszország biztonságának szavatolása érdekében válaszintézkedésekhez vezethet. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !