Nem segített az elesett asszonynak a 16 éves fiú, inkább kifosztotta

A fiatalkorú vádlott észrevette az eszméletlen nőt, de ahelyett, hogy orvosi segítséget hívott volna, elvette a táskáját.  

A vádirat szerint a sértett a debreceni vasútállomás aluljárója felé haladt, sietett, hogy elérje a vonatot. A lépcső tetején azonban megbotlott és legurult a lépcsőn, majd az ütődéstől elvesztette az eszméletét. A földön fekvő asszonyt észrevette a 16 éves fiú, aki az aluljáróban az egyik peronhoz tartott. Látta, hogy a nő megsérült, de nem nyújtott neki segítséget, hanem kihasználta a magatehetetlen állapotát, felkapta a földről a táskáját és elfutott.

A fiatalkorú felszállt egy vonatra, útközben átnézte a táskát, és kivette belőle a sértett mobiltelefonját, valamint 1600 forint készpénzt. Miután hazaért, a táskát a benne lévő értéktárgyakkal, személyes okmányokkal és bankkártyával együtt eldobta.

Az elkövető a sértettnek több mint 80 000 forint kárt okozott, melynek nagy része megtérült. A hajdúhadházi rendőrök a mobiltelefont és a készpénzt megtalálták a vádlott lakásán és visszaadták az asszonynak. A sértett a táskát és okmányait is visszakapta, mert a tettét beismerő vádlott megmutatta a rendőröknek, hogy hova dobta el.

A Debreceni Járási Ügyészség a fiatalkorú vádlottat kifosztás bűntettével, segítségnyújtás elmulasztásának vétségével, továbbá közokirattal visszaélés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a fiatalkorút javítóintézeti nevelésre ítélje és a meg nem térült 3000 forint erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !