„Nem ezért fizetem azt a kib***zott TB-t!” – felháborodott egy budapesti nő, mert a mentője útközben megállt újraéleszteni egy idős férfit

Az Országos Mentőszolgálathoz évente több ezer megható levél érkezik, melyekben többnyire ellátott betegek, hozzátartozók vagy bejelentők mondanak köszönetet bajtársaink áldozatos szolgálatáért. És vannak olyan levelek is, amik említésre sem lennének méltóak, de talán mégis. Ilyen például az az e-mail is, amit egy felháborodott budapesti nő írt, mert csaknem egy órát töltött a mentőautóban ülve - olvasható az Országos Mentőszolgálat közleményében.

A 40 év körüli felkarsérült asszonyt ugyanis helyszíni ellátás után szállították volna kórházba lakásáról, ám út közben egy közelben zajló közterületi újraélesztéshez küldte tovább az egységet a mentésirányítás. Az e-mailben megjegyzi: “ k*****ra nem akarom nézni a nyitott ajtón át, hogy csöveket nyomnak bele valakibe, akinek kék a feje!” 

A panaszos a mentésirányító azonnali felelősségre vonását követelte, így a mentők hivatalból kivizsgálták az esetet. Az eljárás tanúk meghallgatása nélkül zárult le, amiről a levélírót is értesítették a mentők. A rendszer adataiból ugyanis kiderült, hogy a mentésvezető a lehető legjobb döntést hozta, így igaz, hogy a (stabil állapotú) nő szállításában 57 perc veszteglés történt, ám az újraélesztéshez 4 perc 16 másodpercen belül megérkezett a segítség, miközben egy távolabbi szabad mentőegység is riasztásra került. Sajnos a 60 év körüli férfi életét a kitartó küzdelem és a mentők összehangolt csapatmunkája ellenére sem lehetett megmenteni, a mentőegység pedig folytatta útját a kórházba az eredeti sérülttel. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !