Nehéz hátizsákot dobott a közlekedő autók szélvédőjére egy hajléktalan férfi, több százezer forintos kárt okozott

A Tapolcai Járásbíróság büntetővégzésével közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint 2 rendbeli, kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt egy év – végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta a 34 éves, hajléktalan életet élő férfit.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egy Sümeghez közeli kistelepülés belterületén, az úttest melletti füves útpadkán gyalogosan közlekedett a forgalommal szemben. 

Ezzel azonos időben a vádlottal ellentétes irányba közlekedett az egyik sértett egy Ford gyártmányú személygépkocsival, vele szemben egy Mercedes gyártmányú személygépkocsival pedig a másik sértett.

A vádlott közlekedése során a nála lévő, személyes dolgaival telepakolt, nagyméretű, 8 kg tömegű túratáskát minden előzmény nélkül a vele szemben, a menetirány szerinti jobb oldalon közlekedő, Ford gyártmányú jármű első szélvédőjére dobta.

A dobás következtében a jármű szélvédője összetörött és behorpadt, majd a táska erről a járműről átesett a szemközti sávban ellentétes irányba közlekedő jármű motorháztetejére, majd a bal oldali első sárvédőjére és a bal első ajtóra, melyek következtében a jármű ezen részein festék-felkenődéses karcolások keletkeztek.

A vádlott cselekményével veszélyeztette a sértettek testi épségét, és mindkét járműben 300 000-300 000 forint összegű kárt okozott.

A vagyontalan, munkanélküli vádlott a kihallgatása során úgy nyilatkozott, hogy vándorol, úticélja Isztambul; hátizsákját pedig azért dobta rá a számára ismeretlen autókra, mert „megzápult az agya egy pillanatra”.

A jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő vádlott 2000 januárjában szabadult a felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt kiszabott 1 év 5 hónapos szabadságvesztés büntetésből; vele szemben jelenleg rongálás bűntette miatt van folyamatban büntetőeljárás, mivel – elmondása szerint – felgyújtotta szülei lakását. 

A végzés jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !