Mozdonyvezető és utasok mentettek életet Budapesten

Egy budapesti pályaudvaron igyekezett a vonathoz az az 50 év körüli férfi, aki hirtelen összeesett a peronon - közölte az Országos Mentőszolgálat. 

Mint írták: egy mozdonyvezető a vonatból észlelte a történteket és két fiatal utassal azonnal a beteg segítségére sietett. Mentőt hívtak, majd a telefonos utasítások alapján megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett. 

"Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztésre instruálta a bejelentőket. Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az ellátást, amihez a bejelentők felajánlották a segítségüket és végig a beteggel maradtak. Az életmentés még sokáig zajlott a helyszínen, amire kíváncsiskodó járókelők is felfigyeltek és többszöri kérés ellenére is körbevették a beteget ellátó mentőegységet és fotózták, videózták a történéseket. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit kritikus állapotban szállították kórházba a mentők." - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !