Meglopta betegtársát egy férfi Baranyában

A Pécsi Járási Ügyészség lopás, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki kórházi kezelése során meglopta szobatársát. 

A vádirati tényállás szerint a vádlott kórházi ellátása miatt egy pécsi klinikán feküdt. Szobatársa volt a sértett, aki személyes holmijait, pénztárcáját, benne 50 000 forinttal és bankkártyájával a betegágya melletti szekrényben helyezte el. A vádlott kihasználva, hogy a sértett nem figyeli a szekrényét, ellopta a pénztárcát, melyből a készpénzt, illetve a bankkártyát kivette, a pénztárcát pedig egy másik betegtársuk szekrényébe tette.

Az elkövetőt másnap reggel elbocsátották a kórházból, majd ezt követően három nap alatt 26 tranzakciót végzett a sértett bankkártyájával, melyekkel kis összegű vásárlásokat hajtott végre. A vádlott közel 100 000 forint kárt okozott a jogosulatlan bankkártya-használattal a sértettnek.

A férfi cselekménye - aki egyébként többszörös visszaeső - a készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettének, valamint a lopás vétségének a megállapítására alkalmas.

A Pécsi Járási Ügyészség a vádlottal szemben szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !