„Meghaltok, kutya rendőrök!” - Rendőrökre támadt egy szabolcsi férfi

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt indítványozta egy férfi letartóztatását, aki rendőrökre támadt. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrök egy nyírségi településen intézkedtek az ittas férfival szemben, aki valótlan adatokat közölt és csak ismételt felszólításra adta meg valós személyi adatait. Az egyenruhások felszólították a középkorú férfit, hogy ruházatellenőrzés céljából menjen a szolgálati gépkocsihoz, ő azonban ennek nem tett eleget, ezért az egyik rendőr megfogta a jobb karját és a rendőrautóhoz irányította.

A férfi néhány lépés után megtorpant, kirántotta karját a rendőr fogásából, majd bal kezét ökölbe szorítva ütő mozdulatot tett a járőr irányába, aki azonban ki tudott térni az ütés elől. A másik rendőr karfeszítést alkalmazva megpróbálta az elkövetőt földre vinni, aki eközben a hivatalos személy szolgálati egyenruhájába kapaszkodva elszakította a kabátzsebét, miközben azt kiabálta, hogy „Meghaltok, kutya rendőrök!”, majd ökölbe szorított kézzel a harmadik járőr felé ütött, de ezen ütés is sikertelen maradt.

Ezután a férfi megpróbált a helyszínről elmenekülni, de a rendőrök földre vitték és megbilincselték, aki még ekkor sem tanúsított együttműködő magatartást, és elszakított egy újabb egyenruhát, ez alkalommal egy szolgálati nadrágot megrongálva.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a – személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt – büntetett előéletű férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az elkövető vagyontalan, munkahellyel, legális jövedelemmel nem rendelkezik, ezért tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a hatóságok elől, az elkövetés körülményeiből és a többszörösen terhelt szabálysértési előéletéből pedig az következik, hogy reális a veszélye annak is, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A nyomozó ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !