Megállás nélkül hajtott be a kereszteződésbe, elütött egy szabályosan közlekedő kerékpárost

A Debreceni Járási Ügyészség minősített közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a sofőr ellen, aki megállás nélkül behajtott egy útkereszteződésbe és elütötte a szabályosan közlekedő kerékpárost.

A vádirat szerint a vádlott a munkáltatója tulajdonában lévő személygépkocsival közlekedett Hajdúszoboszló külterületén egy üzemi úton, a 3321. számú közút irányába. Ekkor ideális, csapadékmentes időjárási viszonyok voltak, a forgalom gyér volt.

A vezető a 3321. számú út kereszteződéséhez érve a megállási és elsőbbségadási kötelezettséget előíró jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyta, és behajtott a kereszteződésbe. A 3321. számú úttal párhuzamosan kiépített kerékpárúton robbanómotoros kerékpárján közlekedett a sértett, akinek az elkövető nem biztosított elsőbbséget, így elütötte. Az ütközés következtében a sértett a kerékpárról leesett és 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek, amelyek közül az egyik maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult.

A vádlott KRESZ-szabályszegő magatartása miatt következett be a baleset és keletkeztek a sértett sérülései.

Az ügyben a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltás büntetést szabjon ki.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !