Két nő összeveszett a taxiban, a sofőr egy maflással próbálta csitítani a kedélyeket

A Szombathelyi Járásbíróság társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt 200 napi tétel, összesen 300 000 forint pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, akinek a taxijában kezdődő vita tettlegességig fajult. 

Egy esti fuvar során Kőszegre indult két nő, akik a vádlott személygépkocsijában szóváltásba keveredtek egymással. A vádlott ekkor egy benzinkúton megállt és felszólította őket, hogy szálljanak ki a taxiból. Ezt követően egyikük egy alkalommal belerúgott a személygépkocsi jobb elejébe, ezért a vádlott egy alkalommal, tenyérrel arcon ütötte, majd mindhárman dulakodni kezdtek. 

A bántalmazás következtében sérülést nem szenvedtek el, könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztettek elő.

A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásuk alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. 

A Szombathelyi Járási Ügyészség mindhármukkal szemben garázdaság bűntette miatt emelt vádat, amely alapján a Szombathelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzéses eljárásban büntetővégzéssel megállapította büntetőjogi felelősségüket, és a két utassal szemben is pénzbüntetést szabott ki.

A taxisofőrként dolgozó vádlott tárgyalás tartását kérte az ügyben.

Az ítéletet az ügyész, vádlott és védője is tudomásul vették, a döntés jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !